simrad 1

Op het water kan de apparatuur waarmee je vaart het verschil maken tussen onzekerheid en vertrouwen.
Simrad levert apparatuur waarop u kunt vertrouwen, maar ook streeft Simrad er naar om de meest vooruitstrevende en praktisch ontworpen apparatuur op de markt te leveren.
Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1946, werd Simrad Yachting geboren uit de unie van vele vooraanstaande pioniers in maritieme technologie.
Robertson, Simonsen Radio, Shipmate en Navico vertegenwoordigen jarenlange ervaring in automatische stuurautomaat, communicatie, satellietnavigatie, elektronische kaartplotters, echosounders, instrumentatie en multifunctionele displays. Het Simrad-assortiment omvat apparatuur voor pleziervaartuigen van alle soorten en maten, van kleine runabouts en Sportfishing-schepen tot luxe cruisers en superjachten. Tegenwoordig biedt Simrad een reeks geavanceerde automatische stuur-, navigatie- en veiligheidsproducten voor schepen van alle soorten en maten, van kleine schepen op binnenwateren tot grotere commerciële kust- en passagiersvaartuigen.

Functieoverzicht plotters

Simrad Cruise

Cruise

Simrad GO

Go 1

Simrad NSS evo 3S

NSS Evo3s

Simrad NSO evo 3S

NSO evo3S 1

Nieuw ! Simrad NSX Display

Simrad heeft een nieuwe display ontwikkeld

NSX
NSO evo 3S processor

NSO evo3S processor

Bouw met het modulaire NSO evo3S systeem een op maat gemaakt systeem met meerdere schermen dat perfect is voor u en uw boot. De NSO evo3S nautische processor is een compacte ‘black box’ oplossing met twee processors met zes cores en de connectiviteitsopties die nodig zijn om het systeem van uw vaartuig uit te breiden en te integreren met een uitgebreide reeks technologieën.

1900x1069_nso evo3s_rev

Simrad Stuurautomaten

Of u nu wel of niet lange tochten plant, of alleen in uw eigen gebied vaart, een stuurautomaat optimaliseert uw tijd op het water. In de basis is een stuurautomaat een systeem dat de boot op een gekozen koers houdt, maar het biedt daarnaast nog veel meer. Met andere woorden, een stuurautomaat fungeert als een tweede paar handen terwijl u de boot bestuurt.

Een typische installatie ziet er in de meeste gevallen als volgt uit:

  • De stuurautomaatcomputer: meestal een zwarte doos die uit het zicht wordt geplaatst. Deze vormt het hart van het systeem.
  • Een of meer standalone stuurautomaatcontrollers of MFD’s voor de bediening van de stuurautomaat. Simrad® biedt ook draadloze controllers. U moet minimaal de stuurautomaat kunnen bedienen vanuit elke positie vanwaar u de boot bestuurt.
  • Een elektronische koerssensor om richting, draaisnelheid en andere dynamische informatie te genereren die de prestaties van de stuurautomaat ondersteunen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van halfgeleiderelektronica om het magnetische veld van de aarde en de bewegingen van de boot uit te lezen, of om extra GPS satellietgegevens te ontvangen voor betere prestaties.
  • Een aandrijfeenheid om de besturing van de boot te bedienen. Dit is meestal een hydraulische pomp of een stuurcilinder. Er zijn verschillende uitvoeringen die geschikt zijn voor buitenboordmotoren, hekmotoren, IPS aandrijvingen en roeren.
  • Een feedbackunit om te detecteren hoe de roeren of aandrijvingen gericht zijn, maar dit is niet altijd vereist op Simrad® stuurautomaten.

 

Hoofdunit

NSO evo3S 2

Stuurcomputer met kompas en roerstandmelder

stuurautomaatpakket

Bedieningsunit

AP44

Afstandbediening

WR10

Aandrijfunit

pomp

Simrad Halo/Halo+ pulscompressiekoepelradars

Halo dome

Text content

Ongeëvenaarde prestaties op korte tot middellange afstand
De radar met pulscompressietechnologie heeft een bereik van 24 zeemijl. U profiteert niet alleen van een sterke combinatie van korte- tot langeafstandsdetectie, maar ook van uiterst nauwkeurige doelbepaling met minimale ruis.

Beter bewust van uw omgeving, voorkom aanvaringen
HALO20 radar biedt allerlei geavanceerde functies om uw overzicht en veiligheid op het water te verbeteren. Houd gericht schepen in de gaten met gevaar van botsingen met het MARPA-doelvolgsysteem. Volg maximaal 10 doelen in een enkel bereik en maximaal 20 in dubbel bereik. Of u nu navigeert over drukke waterwegen of te maken heeft met slecht zicht, de HALO20 radar biedt u scherp zicht op uw omgeving.

Direct klaar voor vertrek
De HALO20 radar ontwaakt direct uit de energiebesparende stand-bymodus en levert deze radardekking precies waar en wanneer u die nodig hebt. Zelfs als uw HALO20 radar volledig is uitgeschakeld, kan deze in een paar seconden worden opgestart- niet zoals bij traditionele pulsradar in minuten.

Gemakkelijk in gebruik
Met de modi Haven, Off shore, Weather, Bird en Custom wordt de geavanceerde signaalverwerking van de HALO20 radar zo ingesteld dat doelen duidelijk worden weergegeven, zelfs onder de zwaarste omgevingsomstandigheden.

Compacte koepel voor weergave op korte en lange afstand
De HALO20 is voorzien van een compacte koepelantenne met hoogwaardige detectie op kort, middellange en lange afstanden en is daarmee de perfecte keuze voor kustvaartboten. In de modus Dubbel bereik kunt u twee afstanden tegelijk bewaken, zodat u zowel naderende onweersbuien in de gaten kunt houden als kunt letten op aanvaringsgevaar op korte afstand. De pulscompressietechnologie van de HALO20+ radar betekent dat de detectie bij elk geselecteerd bereik even krachtig is, terwijl straaloptimalisatie de scheiding tussen kleine doelen of doelen op grote afstand verbetert.

De ultieme weergave om botsingen te voorkomen
De HALO20+ radar scant elke seconde 360 graden rond, dankzij de unieke rotatie van 60 tpm tot op een afstand van 1,5 zeemijl. Deze ultrasnelle updates bieden u een bijna real-time weergave op korte afstand, de ultieme weergave om botsingen met snel bewegende doelen te voorkomen.

Ingebouwde VelocityTrack™ Doppler-technologie
VelocityTrack™-technologie geeft directe visuele feedback waaraan u kunt zien of doelen naderen of wegtrekken. Eenvoudige kleurcodering benadrukt potentiële gevaren, verbetert uw inzicht in situaties en draagt bij tot het verlagen van het risico van aanvaringen. De HALO20+ radar controleert automatisch elk doel binnen bereik. Het is niet nodig om handmatig afzonderlijke doelen te selecteren en er is geen limiet aan het aantal doelen dat tegelijk op het scherm kan worden weergegeven.

Direct klaar voor vertrek
De HALO20+ radar ontwaakt direct uit de energiebesparende stand-bymodus en levert deze supersnelle radardekking precies waar en wanneer u die nodig hebt. Zelfs als uw HALO20+ radar volledig is uitgeschakeld, kan de unit in een paar seconden worden opgestart- niet minuten zoals bij traditionele pulsradar. Of u nu navigeert over drukke waterwegen of kampt met slecht zicht, de HALO20+ radar biedt u direct scherp zicht op uw omgeving.

Gemakkelijk in gebruik
De modi Haven, Off shore, Weather, Bird en Custom stemmen HALO20+ radar af op geavanceerde signaalverwerking om zodat doelen levendig worden weergegeven, zelfs onder de zwaarste omgevingsomstandigheden.

HALO20+ radar vereist een via Ethernet verbonden multifunctioneel display of radarbedieningsunit. De functie MARPA-doeltracering vereist een koerssensor en GPS-ontvanger.

Compacte koepel voor weergave op korte en lange afstand
De HALO24 is voorzien van een compacte koepelantenne met hoogwaardige detectie op kort, middellange en lange afstanden en is daarmee de perfecte keuze voor kleinere motorjachten. In de modus Dubbel bereik kunt u twee afstanden tegelijk bewaken, zodat u zowel naderende onweersbuien in de gaten kunt houden als kunt letten op aanvaringsgevaar op korte afstand. De pulscompressietechnologie van de HALO24 radar betekent dat de detectie bij elk geselecteerd bereik even krachtig is, terwijl straaloptimalisatie de scheiding tussen kleine doelen of doelen op grote afstand verbetert.

De ultieme weergave om botsingen te voorkomen
De HALO24 radar scant elke seconde 360 graden rond, dankzij de unieke rotatie van 60 tpm tot op een afstand van 1,5 zeemijl. Deze ultrasnelle updates bieden u een bijna real-time weergave op korte afstand, de ultieme weergave om botsingen te voorkomen.  

Ingebouwde VelocityTrack™ Doppler-technologie
VelocityTrack™-technologie geeft directe visuele feedback waaraan u kunt zien of doelen naderen of wegtrekken. Eenvoudige kleurcodering benadrukt potentiële gevaren, verbetert uw inzicht in situaties en draagt bij tot het verlagen van het risico van aanvaringen. De HALO24 radar controleert automatisch elk doel binnen bereik. Het is niet nodig om handmatig afzonderlijke doelen te selecteren en er is geen limiet aan het aantal doelen dat tegelijk op het scherm kan worden weergegeven.

Direct klaar voor vertrek
De HALO24 radar ontwaakt direct uit de energiebesparende stand-bymodus en levert deze supersnelle radardekking precies waar en wanneer u die nodig hebt. Zelfs als uw HALO24 radar volledig is uitgeschakeld, kan de unit in een paar seconden worden opgestart- niet minuten zoals bij traditionele pulsradar. Of u nu navigeert over drukke waterwegen of kampt met slecht zicht, de HALO24 radar biedt u direct scherp zicht op uw omgeving.

HALO24 radar vereist een via Ethernet verbonden Simrad multifunctioneel display of radarbedieningsunit. De functie MARPA-doeltracering vereist een koerssensor en GPS-ontvanger.