Navionics cartografie

Navionics kaart systemen worden gebruikt in plotters (MFD) van bijvoorbeeld: Simrad, B&G, Furuno, Raymarine en Lowrance.

Per 31 januari 2022 maakt Navionics een nieuw onderscheid in de kaarten.  Waar voorheen uit de verschillende types Small, Gold en Platinum een keus kon worden gemaakt, is er per 31 januari 2022 de keus uit Navionics+ Regular, Navionics+Large, Platinum+ Regular of Platinum+ Large.

De Navionics+Regular en Navionics+Large zijn de meestgebruikte kaarten.  Navionics+ kaarten geven ruim voldoende kaart informatie om veilig te kunnen navigeren. Type Platinum voegt daar bij nog een 3d onderwaterkaart, Google earth foto’s en foto’s van bruggen, havens en sluizen aan toe. ( let op!!  Raymarine plotters geven de extra features van de Platinumkaarten niet weer ! )

De Navionics+ Large kaarten komen overeen met de vertrouwde Navionics Gold-kaarten ( bijvoorbeeld de 46XG Centraal & West Europa en de 28XG UK, Ierland en Holland )

De Navionics+ Regular kaarten vervangen de Navionics Small kaarten en zijn qua gebied iets uitgebreider geworden. Vaart u graag in Nederland en de Nederlandse kustwateren, dan is de Benelux-kaart EU076R voldoende voor u.

Blanken Maritiem Service  is dealer van Navionics kaarten. Deze programmeren wij op bestelling, de blanco kaarten hebben wij op voorraad liggen.

Een nieuwe kaart (nieuwe licentie) geeft u ook meteen het recht om gedurende een jaar lang zelf de kaart te voorzien van de nieuwste data via de website van Navionics.  Wanneer u na dat jaar weer een nieuwe update wilt, dan zult u een nieuwe updatelicentie moeten kopen. Dit kan bij ons. U krijgt dan een nieuwe kaart voor updateprijs. Kom gerust langs met uw kaartje en wij verzorgen de nieuwe kaart voor u! Het maakt dan niet uit of hetzelfde gebied weer op de kaart wilt, of een ander gebied.

 

Navionics CF-kaarten

Let op !!!! Het kan bij de oudere generatie plotters voorkomen, dan deze de hoeveelheid data op de nieuwe Navionics-kaarten niet meer kan verwerken. Soms kan dit worden opgelost met een software-update van uw plotter, maar dit lukt niet altijd! Veelal zijn dit plotters die nog met de zogenaamde CF-kaarten werken. De plotters lopen vast op de hoeveelheid data die op de kaart is weggeschreven. De CF-kaarten kunnen nog worden geprogrammeerd met een gebied uit de Regular-serie (Small) , maar zelfs die hoeveelheid data kan al teveel zijn. Check altijd de compatibiliteit van uw plotter met de nieuwe Navionics-kaarten. Zie hieronder ook de lijst van plotters die slechts gelimiteerde data-hoeveelheden kunnen verwerken.
 
Neem contact met ons op